Ege Postası
Geri

Dervişoğlu öğrenciler için iktidara seslendi: Sarayın bir günlük masrafıyla… 

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, binlerce üniversite öğrencisinin yaşadığı barınma sorununun giderilmesi için merkezi iktidarı gençler için harekete geçmeye davet etti ve “Cumhurbaşkanımızın sadece bir uçağıyla kaç yurt yapılır ona bir baksınlar. Sarayın bir günlük harcamasıyla kaç öğrenci iskan edilebilir ona bir baksınlar. Bu konuda hükümeti hızlıca karar almaya ve uygulamaya davet ediyorum” dedi.
Dervişoğlu öğrenciler için iktidara seslendi: Sarayın bir günlük masrafıyla… 
Haberler / Politika
22 Eylül 2021 Çarşamba 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin esnetilmeye başlamasıyla üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte barınma sorunu da patlak verdi.

Konut fiyatlarındaki yüzde 75’e varan zamlar, konut yetmezliği, yurtlarda yeterli yer olmaması ve özel yurtların uyguladığı fahiş fiyat politikaları nedeniyle binlerce öğrenci başını sokacak ev dahi bulamadı.

Sokakta kalan binlerce öğrenci ise çareyi sokaklarda ve parklarda yatmakta buldular. Yurdun dört bir yanında mağdur olan binlerce üniversiteli genç, mağduriyetleri duyurmak için sosyal medyada #barınamıyoruz etiketi altında bir protesto başlattı.

Öğrencilerin mağduriyetlerine ilişkin merkezi iktidar sessizliğini korurken yerel yönetimlerde bazı ilçe belediyeleri misafirhaneleri öğrencilere açma kararı aldı. 

Öte yandan saha çalışmaları kapsamında İzmir’in ilçelerini dolaşan İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, iktidarı gençler için harekete geçmeye davet etti.

“SARAYIN BİR GÜNLÜK HARCAMASIYLA KAÇ ÖĞRENCİ İSKAN EDİLEBİLİR”

Külliye’nin masrafları örneği üzerinden mevcut iktidara yüklenen Dervişoğlu, “Türkiye’nin içinde yaşadığımız bu çağda, öğrencesini iskan edemeyen bir şekilde anılmasını üzüntüyle karşılıyorum. Bir de böyle bir şey ihtiyaç olmadığa dair açıklamalar var. Ben buradan milletime sesleniyorum. Cumhurbaşkanımızın sadece bir uçağıyla kaç yurt yapılır ona bir baksınlar. Sarayın bir günlük harcamasıyla kaç öğrenci iskan edilebilir ona bir baksınlar. Türkiye bu çağda bu olumsuzlukları hak etmiyor. Öğrencilerimiz yurtlarda yer bulamadıkları gibi kiralayacak ev de bulamıyorlar. Kiralar da fevkalade arttı. Her gün çocuğunun bir yurda yerleştirilmesi ya da iskan edilmesiyle ilgili onlarca telefon alıyoruz. Bu konuda hükümeti hızlıca karar almaya ve uygulamaya davet ediyorum” dedi.

“BU İHTİYAÇ GİDEREK ARTACAK”

Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için hayata geçirilebilecek alternatifler olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “Yerel yönetimler de elinden geleni yapmalı. Dışarıdan gelen öğrenciler var. Büyükşehir belediyesi, boşta olan otelleri kiralayarak öğrencilerin hizmetine sunabilirler. Bazı yerlerde bu uygulamaları duyuyoruz. Ayrıca yurt yapılmasıyla alakalı olarak da şimdiden girişimlere başlayabilirler. Çünkü bu ihtiyaç giderek artacak ve kendini hissettirecek” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası